بهترین فونت های فارسی در طراحی سایت

بهترین فونت های فارسی در طراحی سایت

بهترین فونت های فارسی در طراحی سایت

قبل از اینکه بخواهیم بهترین و زیبا ترین فونت های فارسی در طراحی سایت را معرفی کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که، این روزها یک سایت زیبا و کاربر پسند جزوء اصلی ترین پیش نیاز های هر کسب و کاری آنلاینی به شمار می آید، سایت علاوه بر داشتن یک ظاهر زیبا باید یک تجربه خوب برای کاربران  خود نیز رقم بزند و توجه به این نکته می تواند در ماندگاری سایت شما در ذهن بازدیدکنندگان کمک دو چندانی کند و همچنین سایت شما از دید موتورهای جستجو یک سایت با ارزش و کاربر پسند به شمار بیاید.

از طرف دیگر این روزها همچیز به سمت تولید محتوا رفته است، هر کسب و کاری چه کوچک و چه بزرگ، تمرکز و هزینه های زیادی برای تولید محتوای خود انجام می دهند، تا بتوانند کسب و کار خود را مطرح کند و مشتریان جدید تری جذب کنند، اما آیا به این فکر کرده اید که اگر یک محتوای فوق العاده جذاب و خاص هم اگر تولید کرده باشید و نتوانید جذابیت خواندن و توجه به آن را برای کاربران ایجاد کنید، آن محتوا یک محتوای با کیفیت و بی ارزش به شمار می آید و نه تنها نمیتواند کمکی به رشد شما کند بلکه به نحوی باعث هدر رفتن زمان، انرژِی و انگیزه شما در تولید محتوا می گردد، از این رو جایگاه فونت در طراحی رابط کاربری سایت و ایجاد یک تجربه خوب کاربری یکی از اصلی ترین پیش نیازها به شمار می آید.

فونت در فضای وب و موبایل بخشی از پیکره نرم افزاری پروژه شماست بنابراین لازم است با انواع مرورگرها، سیستم عامل‌ها، گوشی‌های موبایل مختلف و … سازگار باشد و عملکرد مناسبی برای نمایش نوشته‌ها در بی‌شمار شرایط مختلف داشته باشد.

انواع فونت های فارسی مناسب طراحی سایت

در کل شاید بتوانیم بگوییم تعداد انگشت شماری فونت شناخته شده و رایج در طراحی سایت وجود دارد، که هر کدام بر اساس  سلیقه طراح، نوع سایت (فروشگاهی، شرکتی، خبری) و حتی جایگاه استفاده از فونت امکان دارد متفاوت باشند، البته سایت های نیز هستند که از برخی فونت های متفاوت در سایت خود استفاده می کنند، مثلا استفاده از فونت شکسته، لقمان، دیما، ایران نستعلیق و فونت کوفی در سایت های با موضوعات فلسفی، خوشنویسی و خطاطی که میتوانند جزوء این استثناها بشمار بیایند، ولی در کل استفاده از فونت های فانتزی و نامتعارف در طراحی سایت توصیه نمی شود، شما می توانید به راحتی با توجه به یک سری استانداردها بهترین فونت را برای طراحی سایت و اپلیکیشن خود انتخاب کنید.

حتماً باید از اعداد فارسی پشتیبانی کند

فونت شما نباید سنگین و پر حجم باشد

فونت شما باید خوانایی کافی را داشته باشد

از وزن های فونتی مختلف پشتیبانی کند

نسخه مناسب (وب فونت) آن وجود داشته باشد

بهترین فونت طراحی سایت

 منبع این گزارش و این عکس، سایت فونت ایران است.

فونت ایران سنس – Iran Sans

فونت ایران سنس یکی از شناخته شده ترین فونت های این روزها در بین طراحان سایت است، این فونت با داشتن لبه‌های گرد و نرمی در حرکت باعث شده به سرعت جایگزین مناسبی برای فونت های نوک تیز قدیمی شود . ایران سنس برای انواع کاربردها از فروشگاه اینترنتی گرفته تا وبلاگ خبری و سایت‌های شرکتی مناسب است. در حروف ایران‌سنس حداقل شکستگی و مسیر مستقیم دیده می‌شود و نسبت‌ها و شکل حروف هم تا جای ممکن ساده و معمولی طراحی شده اند تا خوانایی و روان‌خوانی در این فونت به حد اعلای خود برسانند. اگر بخواهیم چند وب سایت شناخته شده که از این فونت استفاده کردند را نام ببریم میتوانیم به کافه بازار، علی بابا، دیوار، آپارات و اسنپ اشاره کنیم.

ویژگی های فونت ایران سنس

چینش دقیق نقطه‌ها و دندانه‌ها

سازگاری کامل با اعداد فارسی

خوانای در نوشتار چه ضخامت های نازک و چه ضخیم

تنوع مختلف وزن‌ها در فونت ایران‌سنس

فونت ایران سنس

فونت ایران یکان – Iran YEKAN

نوبتی هم باشد نوبت فونت ایران یکان است، این فونت عجیب حس و حالی خوبی به وب سایت ها میدهد و بسیار مناسب  سایت های فروشگاهی است، ایران یکان از نظر محبوبیت و استفاده بعد از فونت ایران سنس قرار دارد و شاید در بعضی مواقع الویت و کاربرد بیشتری نسبت به ایران سنس پیدا کند، مثلا ما در طراحی سایت و حتی رابط کاربری سایت های فروشگاهی به شکل تعصبی از ایران یکان استفاده می کنیم، بسیاری از برندها و شرکت‌های بزرگ مانند دیجی‌کالا،دیجی استایل، شیپور، روبیکا و … سایت‌ و اپلیکیشن خود را با این فونت طراحی کرده‌اند.

ویژگی های فونت ایران یکان

تنوع وزنی با ضخامت های ایدآل

هماهنگی کامل در فونت فارسی و لاتین

خوانایی بالا و ظاهری مقداری رسمی

پراستفاده در طراحی وب و نرم افزار

فونت ایران یکان

فونت پلاک - Pelak

حال نوبت فونت پلاک است، شاید پلاک به اندازه دو فونت بالا شناخته شده و پر استفاده نباشد اما میتوانیم آن را یکی از محبوب ترین فونت های مناسب در طراحی  سایت و اپلیکیشن به حساب بیاوریم، فونت پلاک با تنوع ضخامت حداقل، منحنی‌های بسیار، دندانه‌ها و چشم‌های بزرگ و فشردگی در ارتفاع سطر‌ها. همهٔ این ویژگی‌ها باعث می‌شود پلاک یک فونت مدرن، روان در عین حال دارای حروف واضح و خوانا در اندازه ریز باشد و بسیار مناسب سایت خبری  و وبلاگ است. از یک طرف نیز وزن های بالای این فونت در استفاده ی گرافیکی و تبلیغاتی، علی الخصوص عبارت های کوتاهی نظیر شعار های تبلیغاتی کارآمد خواهد بود.

ویژگی های فونت پلاک

تنوع وزنی با ضخامت های ایدآل

داشتن تعداد زیادی ترکیب اختیاری

پشتیبانی از زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی

خوانایی بالا و زیبایی قابل قبول

فونت پلاک

فونت انجمن - Anjoman

فونت انجمن یکی دیگر از فونت های شناخته شده و پر استفاده سالهای اخیر است، انجمن برای استفاده در طراحی رابط کاربری اپلیکیشن و سایت، گرافیک محیطی و تبلیغات، توسعه یافته و بهینه شده است. سبک طراحی «انجمن» را می‌توان معادلی نسبی برای حروف انگلیسی سن‌سریف دانست. از همین رو حروف انگلیسی هم‌نشین «انجمن» با استفاده از خانواده حروف Source Sans Pro و تحت مجوز OFL توسعه یافته‌است. خانواده حروف انجمن برای کاربرانی مناسب است که در پروژه‌های خود نیاز به استفاده از سبک‌های مختلفی از یک خانواده حروف را دارند.

فونت انجمن

فونت دانا - dana

فونت دانا یکی از جدید ترین و دوست داشتنی ترین فونت ها برای طراحی  به شمار می آید، که با داشتن حروف فارسی و وزن فونت های متنوع و آشنایی ظاهری فونت به چشم فارسی زبانان خوانایی و جذابیتی مطلوب به وب سایت شما می دهد. از ویژگی های خاص فونت‌ دانا می توانیم بهو وزن نازکی (thin) آن اشاره کنیم، که بیشتر از هر فونت فارسی که تا کنون دیده‌ایم نازک و ظریف است. اگرچه چنین وزنی بسیار کم کاربرد است اما نوشتن با آن می‌تواند تجربه‌ای خاص و جدید باشد. دانا در استفاده برای فضای مدرن و سبک‌های مینیمال (مانند طراحی تبلیغات تجاری و طراحی سایت و اپلیکیشن) کاربرد دارد.

فونت دانا

چند نکته مهم در استفاده از فونت ها

  • همیشه سعی کنید از یک فونت با تنوع وزنی زیاد در  سایت خود استفاده کنید.
  • از فونت ریز و ناخوانا به شدت پرهیز کنید.
  • فونت سایت نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد.
  • به فاصله حروف، کلمات و جملات در بین فونت ها دقت کنید.
  • مطالب سایت خود را به گونه ای تنظیم کنید که به هم چسبیده نبوده و به راحتی خوانا باشند.
  • همیشه سعی کنید عنوان های شما بزرگ تر و ضخامت بیشتری نسبت به  محتوا داشته باشند.
  • از Font Family های شناخته شده در طراحی خود استفاده کنید.

سخن پایانی

اهمیت انتخاب یک فونت خوب در طراحی سایت را جدی بگیرید و سعی کنید قبل از انتخاب فونت همه جوانب را در نظر بگیرد و تجربه خوبی برای کاربران خود رقم بزنید، سعی کنید از یک مجموعه فونت در طراحی سایت خود استفاده کنید، اصطلاحاً از یک Font Family با ضخامت های متفاوت استفاده نمایید و استفاده  از چند فونت در خانواده های مختلف را فراموش کنید.

شما تجربه استفاده از چه فونتی را داشته اید؟؟

در تلگرام

ما را دنبال کنید

در اینستاگرام

ما را دنبال کنید

۳ Comments
  • محسن ایزدی
    Posted at ۱۵:۲۱, ۱۳ مهر پاسخ

    ممنون بابت همچین مطلب کاربردی و مفیدی

  • معصوم زاده
    Posted at ۰۸:۴۰, ۲۸ آبان پاسخ

    بسیار کاربردی بود فونت یکان بختیاری هم فونت بسیار زیباییه نمیشه اون رو نادیده گرفت.

Post A Comment